måndag 11 maj 2009

Operationen gick bra!

Så här gick det till...


Vi hade turen att få första operationstiden för dagen (08.00). Då vill de att man kommer in till sjukhuset kvällen innan så så fick det bli. När vi kom in började vi med att tvätta henne med en speciell tvål (Descutan). Det gillade hon, skönt att få duscha och mysa i handduken sen!


En sån här snygg skjorta måste man ha på sig när man ska ligga på sjukhus ;-). Det vita fläckarna som syns på armen och på foten är EMLA-salva som bedövar skinnet så att stick från nålar inte ska göra så ont. Bebisar har väldigt små blodkärl så tre olika sjuksköterskor höll på att böka och sticka henne på olika ställen utan att lyckas hitta ett bra kärl att sätta slangen i.


Till slut fick "en proffssköterska" från narkosavdelningen komma upp och hjälpa till. Äntligen var slangen på plats! (Slangen som de imorgon kommer spruta in medicin genom som gör att hon somnar)


Hon blev väldigt trött efter allt bökande med att få dit slangen så sen somnade hon gott i sin enorma spjälsäng ;-)


När man ska opereras måste man fasta några timmar innan så jag fick order om att inte amma henne efter kl. 04.00 men hon vaknade redan vid 02.00 och ville ha mat och sen gick det inte att väcka henne vid 04.00 igen så det blev lite extra lång fasta ;-) Men det gick bra ändå.


Så här rak och fin var hennes fot precis innan operationen. Det blåa på foten är blåmärken från gipset.



Endast en förälder fick följa med in i operationssalen och bara vara med under själva sövningen, sen fick man gå till ett väntrum och vänta. Jag har inga bilder från operationssalen men jag (mamman) var väldigt snygg i blå rock och sån där pappersmössa som håller bort håret ;-)

Bilderna ovan är från uppvaket, rummet man kommer till när man ska vakna. Här inne låg hon länge för hon var väldigt svårväckt. Hon hade ett dropp med sockervatten och en annan sladd som höll koll på puls och syresättning. Hon fick även lite syrgas via masken som syns på bilden.

Till slut vaknade hon förstås och då var det dax för MAT! Vi fick sova kvar på sjukhuset en natt till. Det gör man alltid när man varit sövd så det kan ha lite extra koll. Operationen var väldigt lyckad sa de så det känns bra.


Nyss hemkommen från sjukhuset och iklädd sin nya Djurgården-klänning som pappa fått från sina kollegor ;-) Som ni kanske ser har hon ett annat gips denna gång, ett kalkgips som är hårdare och tjockare. Detta gips ska hon ha i en och en halv vecka för att skydda såret på hälen, sen blir det vanligt mjukgips igen i några veckor.

2 kommentarer:

Johanna sa...

Hon är så söt er fina lilla tjej! Vad skönt att allt har gått bra!

Anonym sa...

Vad kul att få se hur det går för prinsessan! Hon är så gullig, man längtar ju bara efter henne.....